Campanii de marketing prin Facebook

campanii-promovare-facebookFacebook-ul a devenit mai mult decat o simpla retea de socializare, un loc in care oameni din toate colturile globului se intalnesc si discuta despre diverse lucruri, isi impartasesc amintiri, poze, fisiere audio-video, comentarii diverse. Astazi Facebook este un instrument puternic de marketing pe care, daca stii cum sa-l folosesti corect, poti sa il folosesti pentru a-ti dezvolta afacerea si a obtine profit mult mai usor. Cea mai eficienta modalitate prin care poti sa transformi reteaua de socializare in tool de marketing este organizarea unei campanii de promovare pe facebook.

Promovarea pe o retea de socializare difera de cea facuta in offline in sensul ca ai la dispozitie un public eterogen urias din care poti alege mult mai usor exact acei indivizi care vor reactiona la mesajul tau, rezultatele campaniei sunt usor de masurat si de pus in legatura cu alte date obtinute de pe alte canale asociate, promovarea online este mult mai rapida si mai bine targetata. Printre avantajele unei campanii de promovare pe facebook se numara segmentarea pietei mult mai eficienta, exista segmentari dupa locatii geografice, sex, varsta, interese sau hobby-uri, profesie sau educatie. Cu alte cuvinte cam tot ce ofera pe tava utilizatorii se poate constitui intr-o baza de date foarte utila pentru orice campanie de marketing. De asemenea vorbim si despre posibilitatea crearii unor prezentari video distribuite unui numar mare de indivizi din publicul tinta, potentiali clienti, cu ajutorul carora atentia este captata mai usor, informatiile prezentate sunt mai simplu de evidentiat, raman in mintea clientilor.

Tot pe Facebook orice campanie devine dintr-odata mult mai buna pentru ca se bazeaza mai mult pe vizual, text si imagine de calitate. E de ajuns sa existe cate distribuiri pentru ca postarile companiei sa ajunga la din ce in ce mai multi indivizi, asta fara ca initiatorul campaniei de marketing pe Facebook sa faca ceva. Sa nu uitam nici de feedback-ul in timp real oferit de clientii care interactioneaza cu ceea ce posteaza cei care se ocupa de campania de marketing. Pe Facebook feedback-ul este foarte bun pentru ca se pot ajusta anumite elemente ale campaniei in timp real, in baza aprecierii indivizilor din publicul tinta.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation