Catacombele din Paris

Comunitatile din tuneluri. Niste exploratori urbani isi petrec mare parte din timp prin Catacombe cautand aventura si bucurandu-se de peisajele unice subterane. Ideea este ca acestia respecta mortii ingropati acolo si locul si au un singur scop: sa creeze harti care sa ii ajute pe turisti sa nu se rataceasca. Accesul in catacombe e tinut secret doar in aceste grupuri restranse, s-au format comunitati vaste de ani de zile si fiecare vine cu cate ceva pentru a avea o experienta cat mai placuta. Unii picteaza, altii petrec, altii au grija de camere si le aranjeaza, orice pentru a se deconecta de lumea de afara.

Furtul vinurilor. In afara de oase, cadavre si mirosul mortii catacombele au fost locul de desfasurare a unui furt mai ciudat, de vin. Niste hoti au gaurit zidurile tunelurilor catacombelor, au ajuns intr-un seif, localizat sub un apartament, care avea in el 300 de sticle de vin vintage. Hotii au furat vinul si l-au depozitat la inceput in catacombe, valoare sa estimativa fiind de 250.000 de euro. Intre timp hotii au fost prinsi si vinul recuperat, gaura din tunel refacuta, dar povestea a ramas si hotii au devenit celebri pentru ca au fost primii care au folosit catacombele ca sa ajunga la ce doreau sa fure.

Arhitectura oaselor. Dupa ce au fost luate din cimitire si aduse in tuneluri oasele au fost lasate care pe unde se nimerea, dupa ce s-a facut o slujba. Muncitorii un inceput totusi, mai tarziu, sa le aranjeze in forme si decoratiuni diverse, inimi, cercuri, linii, pentru a arata mai bine. Una dintre cele mai cunoscute decoratiuni este Butoiul. Consta intr-un stalp gigantic inconjurat de cranii si tibii, fiind un suport pentru acoperisul unei zone denumita Cripta Pasiunii sau Tibia Rotunda. Butoiul e cam ciudat, dar e foarte interesant si turistii care ajung acolo il viziteaza, fac poze si se minuneaza de ceea ce poti face chiar si cu niste oseminte umane…

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation