Chinezii au atins imposibilul, din nou: au facut cel mai inalt si mai lung pod… de sticla

pod-sticla-chinaDaca este sa cautam pe glob un popor inventiv, care sa ne impresioneze de fiecare data cu cate ceva iesit din comun si cu o ambitie care nu are limite, acel popor este cel chinez. Chinezii cloneaza tot ce prind, scot gadget-uri foarte utile si interesante, au foarte multi oameni care lucreaza in tehnologie si stiu exact cu ce se mananca tehnologia viitorului si modul in care trebuie sa decurga lucrurile pentru ca totul sa iasa ca la carte. Recent, chinezii au reusit sa puna pe picioare un pod. Nimic deosebit, au mai facut si altii poduri. Dar chinezii au facut podul din sticla.

Podul de sticla urmeaza sa fie deschis publicului din iulie 2015, avand oarecare legaturi cu Avatar, zona unde este amplasat fiind inspiratia pentru planeta Pandora. Cu 430 de metri lungime si sase metri deschidere, podul leaga varfuri muntoase din zona Zhangjiajie Grand Canyon. Inaltimea la care ajunge podul de sticla ajunge la 300 de metri, acesta fiind mai mare decat cel construit in Marele Canion american, care se lauda doar cu 21 metri lungime si 219 inaltimea fata de sol. Desi am crede ca si proiectarea apartine tot maestrilor chinezi, cel care s-a jucat cu pixul pe hartie a fost arhitectul izraelian Haim Dotan, responsabil si pentru pavilionul Israelului de la Expo 2010 Shanghai. Pe pod vor putea merge deodata pana la 800 de persoane. P

Parcul Zhangjiajie unde se va afla podul este o zona naturala splendida, cu peisaje care iti taie rasuflare, are 56 km patrati si e deschis pentru public din 2009. James Cameron si Avatar l-au facut si mai popular, la fel ca si celebra Pandora, mii de vizitatori venind sa vada locul de unde a plecat ideea de planeta si modul in care arata in realitate sursa de inspiratie a lui Cameron. In functie de taxa de intrare pe pod, numarul turistilor va creste rapid si va deveni un real succes si o sursa de venit pentru bugetul local.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation