Client care

client-careOare de ce noi avem un personal de deservire atat de prost? Sunt atat de putini antreprenori si proprietari care si-au dat seama cat de importanti sunt oamneii care apar in fata clientilor lor, fie afacerea lor un magazin, un restaurant, o librarie sau orice altceva. Calitatea deservirii este unul dintre principalii factori care il determina pe client sa revina intr-un anumit loc.

Am iesit zilele trecute cu prietenii la un restaurant sa luam cina. Este un restaurant in apropiere de casa noastra, stiam ca are un design fain si m-am uitat de acasa peste meniul lor, care mi s-a parut ca are mancaruri delicioase. Am ajuns la restaurant, era putin lume. Deoarece nimeni dintre personalul prezent in sala nu a venit sa ne salute si sa ne propuna o masa (asa mi se pare ca ar trebui sa se faca in mod normal) am mers noi sa ne alegem o masa si am stat jos.

Cred ca am asteptat vreo 10 minute pana cand sa se apropie cineva din personal ca sa ne dea meniul, chiar daca in intregul restaurant mai erau vreo 5 mese ocupate. Evident, deranjati de aceasta intarziere, flamanzi fiind, ne-am uitat rapid prin meniuri si ne-am gandit ce sa comandam. Din nou, foarte greu au venit sa ne ia comanda, astfel, noi incepeam sa devenim frustrati.
Nu pot sa inteleg cum unii proprietari nu-si dau seama de importanta unei calificari a personalului si unei bune prezentari, a unei deserviri impecabile. Personalul il formeaza oamenii care prezinta imaginea afacerii in fata clientului. De exemplu, chiar daca mie mi-a placut foarte mult decorul restaurantului la care am fost, muzica buna si mancarea delicioasa, cel mai probabil este ca o sa evit totusi sa merg acolo urmatoarea data deoarece stiu ca au un personal de servire care nu este pe placul meu.

Desigur, in domeniul vanzarilor de multe ori avem exact opusul – personal prea insistent, care nu te lasa sa te decizi singur, incepe sa te irite cu propunerile necontenite si iti invadeaza mult prea mult spatiul personal, nelasandu-te singur pentru o clipa, dandu-ti sugestii in continuu. Ma gandesc ca poate unii oameni nu-si dau seama de comportamentul lor prea insistent, dar pentru clientii obisnuiti este foarte deranjant.
Idealul meu in materie de deservire mi l-a format echipa unui magazin in care am intrat intamplator intr-un oras pe care il vizitam. Un personal tanar, dinamic, vesel, care cunostea la perfectie fiecare produs din magazin, dar care nu te invada nici cu prea multe informatii. Ieseai de la ei cu zambetul pe buze si cu o dispozitie garantata pentru intreaga zi. Avem mult de invatat de spre client care, inca foarte mult!

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation