Cum sa tratam cauzele hipertensiunii arteriale si cum o putem monitoriza corect?

hipertensiuneUna dintre cele mai grave afectiuni ale sistemului circulator este hipertensiunea, tensiunea arteriala mult prea mare. Unele forme de hipertensiune pot fi prevenite, altele apar pe neasteptate si au efecte devastatoare. Printre cauzele hipertensiunii se afla consumul prea mare de alcool, stresul prea mare de la locul de munca, anxietatea, diverse boli cardiovasculare capatate, ateroscleroza si coarctatia de aorta, ingustarea ei. Cand ne referim la cauze hipertensiune arteriala si ne intrebam de ce creste tensiunea trebuie sa avem in vedere si leziunile cerebrale care pot creste presiunea intracraniana, tulburarile endocrine, de la hipotiroidism la hiperparatiroidism, afectiunile renale si durerile severe.

La aceste cauze hipertensiune arteriala se mai adauga hipercolesterolemia, colesterol mult prea mult in sange si deficitul de potasiu ori sarcina, unul dintre raspunsurile la intrebarea de ce creste tensiunea pe neasteptate. Totusi, hipertensiunea nu are doar cauze ce tin de anumite procese interne din organism, ci poate aparea si de la medicamente precum metamfetamine, antiinflamatoare sau contraceptive, decongestionante nazale si steroizi. Cele mai intalnite simptome tensiune mare sunt pierderea starii de constienta si letargie, nervozitate excesiva si confuzie, delir sau halucinatii, dureri puternice in piept si presiune toracica, ameteli, vorbire neclara sau incapacitatea de a vorbi, amorteala, tahicardie si stari de slabiciune accentuata si modificari ale vederii. Aceste simptome tensiune mare trebuie semnalate imediat medicului de familie astfel incat sa nu se ajunga la infarct, insuficienta renala, accidente vasculare cerebrale si alte complicatii specifice. Acest lucru este valabil si in caz de hipertensiune si diabet.

Pentru persoanele care au tensiune arteriala mare cel mai simplu mijloc de control al acesteia si monitorizare eficienta este folosirea unui tensiometru de brat sau de incheietura de la Sendo. Aparatele vandute sub marca japoneza Sendo au garantie completa de 5 ani, sunt testate clinic, au tehnologii de ultima generatie, pot masura cu precizie extraordinara tensiunea, chiar si in cazul aritmiei. Cand apare aritmia cardiaca utilizatorul tensiometru pentru tensiune arteriala mare este informat imediat pentru a lua masuri de scadere a acesteia. Tensiometrele sunt simplu de folosit, au doar un buton de actionare, sunt recomandate la toate varstele, sunt durabile si compacte, toate citirile au o acuratete sporita. In afara de monitorizare, o alta metoda de prevenire a puseelor de tensiune este alimentatia corecta sau alegerea unui remediu natural pentru a nu permite accelerarea circulatiei sanguine. Astfel putem sa consumam migdale crude, care scad colesterolul si reduc inflamatiile arteriale, scad tensiunea, ardei iute, vasolidatator puternic, apa de nuca de cocos, cu potasiu si electroliti, ce mentine tensiunea arteriala in limite normale, usturoi, banane, turmenic sau curcuma etc.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation