Dansul in ploaie nu va mai fi la fel: a aparut umbrela cu aer

umbrela-cu-aerUmbrela, acest accesoriu nelipsit din mana domnilor sau doamnelor in epoca interbelica de la noi si deosebit de util pe timp de ploaie sau lapovita si ninsoare, a fost, indiferent de vremuri, preferatul nostru, chiar daca designul lasa de dorit prin simplitate, rudimentar. Dar, pana la urma, ce poti sa-i ceri o umbrela. Ea te apara de stropii reci de ploaie, te apara de soare, te apara de lapovita. Nu ar trebui sa-i cerem mai mult, nu? Ei bine, nu aceeasi parere a fost un designer coreean cu multa imaginatie, dar si multa ura pe designul mult prea banal al umbrelelor.

Asa ca a inventat pe loc umbrela cu dom de aer. Transformarea radicala consta in scoaterea panzei care statea pe spite si era impermeabila si inlocuirea ei cu ceva mult mai ingenios: jetul de aer, nu se rupe, nu se indoie cand bate vantul, nu se sfasie, nu miroase urat. Dupa ce si-a construit bine un plan de atac si a testat ideea sa, coreeanul a pus proiectul sau pe Kickstarter si a cerut 10.000 de dolari pentru a pune in practica ideea. Deja 15.000 de dolari i-au fost donati, mai mult decat suficient pentru a vedea pe strada in viitor domnite sexy cu umbrelute cu jet de aer. Este a doua incercare a sud-coreenilor de a baga in productie astfel de umbrele speciale. In 2010 s-a dus vestea ca deja exista un concept nou de umbrela cu aer, dar pana la productie entuziasmul s-a pierdut… printre picaturi.

Data limita a promisiunii facute de designer este decembrie 2015, cand acesta si-a pus in gand sa scoata pe piata umbrela cu jet de aer si sa o vanda unei companii care vrea sa o produca in serie. Octombrie 2014 si iulie 2015 ar trebui sa fie luni de finisaj, la functionalitate si design, iar cel tarziu in decembrie 2015 produsul va putea fi testat de doritorii care-l vor achizitiona-nu se stie insa pretul…

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation