Dexintoxicare „digitala” la foc automat, solutia pentru copiii dependenti de device-uri moderne

deviceuriDe cate ori nu ti-ai fi dorit ca micutul tau sa nu mai stea cu orele cu ochii in tablete, telefoane mobile si calculatoare si sa faca cu totul altceva? Oricat de greu ar parea, dependenta de device-uri moderne poate fi vindecata destul de simplu. E nevoie de vointa si de foarte multa ambitie, de activitati recreative diverse care sa tina ocupate atentia si interesul copiilor. Jocurile tip kendama sau clasele speciale, atelierele care ii indeamna pe micuti sa fie creativi si altfel decat in fata unui ecran sunt niste solutii de moment, dar nu unele cu efecte prea mari pe viitor.

China a luat deja masuri in cazul fenomenului dependentei de calculatoare si telefoane mobile, de internet, construind centre de dezintoxicare digitala care au succes urias in randul parintilor. Din cele cateva sute de milioane de telefoane inteligente vandute in zece ani o mare parte au ajuns la copii. Dependenta de internet se trateaza insa mai nou America, la o clinica speciala de reabilitare pentru dependentii de internet. Aici se trateaza adolescenti care au dependenta de telefon mobil, copiii care renunta la relatiile normale din familie pentru a petrece cat mai mult timp cu un monitor sau cu o tableta. De asemenea sunt tratati si cei care pierd noptile doar sa treaca la un alt nivel in jocul favorit jucat in retea. Instinctele naturale sunt inhibate daca un coil va avea pe mana telefoane mobile si tablete, nu se va mai misca corect, nu va sti sa exploreze ce e in jurul sau si nu va fi in stare sa interactioneze social.

Afacerea are toate sansele sa se dezvolte si sa atraga multi clienti avand in vedere ca natiunea americana are o multime de copii care nu stiu altceva decat ecran si iar ecran, indiferent in ce forma vine el. Tratamentele aplicate in clinica de dezintoxicare pentru dependentii de internet presupune inexistenta oricaror aparate conectate, aparatura moderna sau fel de fel de tentatii gen console nintendo sau alte minunatii cu ecrane de tot felul. Aici tinerii nu au voie sa aiba nimic electronic, fac diverse activitati si invata ce riscuri exista atunci cand esti indragostit prea tare de un monitor si uiti ce e in jurul tau, inclusiv de familie si de prieteni.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation