Femeile insarcintate la piscina. Ce riscuri pot aparea?

intretinere-piscineEste bine stiut faptul ca femeia insarcinata incearca sa aiba mai multa grija de ea, acorda mai multa atentie locurilor in care merge, alimentatiei si igienei, in general.
Vara este un anotimp mult prea calduros pentru toata lumea, insa, pentru gravide, este si mai greu. Caldura devine insuportabila, iar solutia cea mai la indemana ramane piscina, fie ea personala sau privata. Insa, inainte de a merge la piscina, femeile gravide se gandesc de doua ori, intrucat, apa din piscina poate cauza neplaceri.

In cele ce urmeaza vom expune cateva din riscurile ce pot aparea in cazul femeilor insarcinate ce merg la piscina:
Clorul este principalul vinovat care distruge placerea inotului, in cazul gravidelor. Desi femeilor insarcinate le sunt recomandate inotul si relaxarea, clorul din piscina pare a fi un adevarat pericol pentru bebelusul din burtica.
Substantele chimice cu care este tratata o poate expune unor riscuri foarte mari. Clorina este substanta cea mai des folosita pentru dezinfectarea psicinelor publice si nu numai.

Conform unor studii efectuate de cercetatorii americani, o anumita componeneta a clorului poate avea efecte periculoase asupra bebelusului nenascut. Cel mai periculos ingredient folosit in procesul de curatare / intretinere piscine este trihalometanul (THMs), ce rezulta din interactiunea clorului cu materiile organice intalnite adesea in piscina.
Femeia insarcinata trebuie sa stea departe de piscinele cu apa fierbinte pentru ca exista riscul cresterii temperatura corpului, ceea ce conduce la riscuri foarte mari la fat).

Pentru a evita riscurile clorului din piscina asupra gravidelor, sunt recomandate dusuri imediat dupa iesirea din piscina, un timp mai scurt petrecut in piscina. Daca, totusi, sunteti o gravida care iubeste inotul si piscina, este indicat sa rariti vizitele la piscina pentru a-i oferi bebelusului siguranta optima.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation