Freza pentru lemn, un utilaj foarte usor de manevrat

freza-lemnIn industria prelucrarii lemnului se folosesc o multime de utilaje moderne, cu diverse functii si operatiuni executate. Dintre ele, un utilaj foarte folositor si simplu de manevrat este freza lemn. Freza pentru lemn o gasim si in fabricile mari de mobilier, dar si in atelierele mai mici, este ideala atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti, se poate manevra foarte usor.

Modelele moderne de freza lemn au masa de lucru solida, realizata din fonta, care nu permite vibratiile in timpul prelucrarii lemnului, sania de formatizat este configurata in asa fel incat sa permita si prelucrarea pieselor foarte lungi. In functie de piesele de prelucrat motoarele frezelor au trei viteze care pot fi schimbate in asa fel incat prelucrarea sa fie cat mai exacta, fara a deteriora materialul. Motorul puternic de la unitatea de frezare garanteaza o prelucrare foarte rapida a fiecarei piese si un randament foarte bun. Protectia frazei este posibila gratie unui capac cu limitator din aluminiu si reglaj fin, precizia functionarii este si ea asigurata de axul de frezare dinamic si echilibrat. Pentru operatiuni mai complicate freza lemn are limitator unghiular si dispozitive de strangere astfel incat la final piesa sa nu aiba de suferit de pe urma prelucrarii.

Avantajele frezelor pentru lemn tin de designul compact al utilajului, de manevrarea foarte usoara, de deplasarea in orice parte a atelierului sau a fabricii, de numarul mare de piese prelucrate intr-un timp dat, dar si de randamentul foarte bun in raport cu alte tipuri de freze mai simple. Frezele pentru lemn trebuie cumparate doar din magazine autorizate, trebuie alese doar modelele care corespund cerintelor tehnice de prelucrare impuse de tipul de lemn de prelucrat. Freza pentru lemn poate functiona ireprosabil ani intregi daca este intretinuta si nu este tinuta intr-un mediu cu multa umezeala sau agenti care pot coroda mecanismul acesteia.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation