Greva japoneza a studentilor incepe pe 6 noiembrie

grevaNu stiu cati dintre voi ati aflat, insa incepand cu data de 6 noiembrie mii de studenti din intreaga tara vor intra in greva japoneza. Motivul? Protestele cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar. Studentii au decis sa recurga la aceste masuri din solidaritate iar in cazul in care situatia va ramane fara rezultat se va organiza si o actiune pe plan national.

ANOSR se va afla in greva japoneza incepand de miercuri, protestele fiind organizate in orase precum Bucuresti, Cluj, Iasi, Baia Mare, Timisoara, Constanta, Galati, Sibiu si Suceava.

In incercarea lor de a atrage atentia, studentii vor purta pe brat cate o banderola alba. Acestia vor intra la cursuri in urmatoarele zile, insa in cazul in care guvernul actual nu ia masuri in cel mai scurt timp posibil se va recurge chiar si la o greva generala pe termen nelimitat.

Calitatea slaba a educatiei romanesti, faptul ca guvernantii refuza sa isi asume responsabilitatea asupra dezvoltarii sistemului si asupra viitorului tarii noastre au dus la initierea acestei revolte. Pentru a nu se intelege gresit, greva japoneza este doar un semnal de alarma, un avertisment cum ca situatia de fata trebuie remediata.

Nu pot decat sa ma declar incantat de atitudinea luata de studenti in incercarea lor de a-si ajuta fostii profesori. Faptul ca actiunea ia amploare si ca tot mai multe persoane cred in ea si decid sa se alature cauzei nu poate decat sa ma bucure. Din punctul meu de vedere, numai prin uniune si solidaritate vom putea evolua si vom putea imbunatati sistemul de educatie. Viitorul tarii nu este de neglijat iar indiferenta guvernantilor a fost dovedita an de an tot de catre fostii elevi, actualmente studenti, cand sute, poate chiar mii de persoane decideau sa paraseasca tara in favoarea oportunitatii de a studia in strainatate.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation