La Soci, romanii au facut turism olimpic

jocurile-olimpice-soci-2014Cea de-a XXII-a editie a Jocurilor de iarna s-a incheiat duminica seara, cu un grandios ceremonial si un mare regret din partea delegatiei Romaniei ca turismul olimpic practicat la Soci ia sfarsit si el. Intr-adevar, ce pacat, ce pacat ca nu mai avem ocazia sa tresarim la fiecare loc 32 (din 33 de concurenti) ocupat de reprezentantul COSR-ului in competitia gazduita de Rusia! „N-avem conditii de pregatire, de aia rezultatele au fost dezamagitoare”, s-au scuzat, la revenirea in tara, toti cei 24 de sportivi din delegatia oficiala. Intr-adevar, aceasta este realitatea, o realitate care naste poate cea mai nedorita intrebare: „Si, atunci, de ce se investeste in aceste sporturi pline numai de lipsuri?”

Romania a fost campioana mondiala la handbal masculin, echivalentul Braziliei in fotbal, iar acum are probleme in a obtine o amarata de calificare la turneul final. De ce nu se duc banii Comitetului condus de domnul Morariu in sportul pe semicerc? Unde avem istorie mai bogata? La handbal sau skeleton?

Gimnastica aproape ca nici nu mai trebuie mentionata. Nadia Comaneci este perfectiunea plecata din Onesti, dar astazi centrul national de pregatire are dificultati in a descoperi talente pentru „europene”, „mondiale” sau olimpiada. In loc sa predam acest sport la nivel international, ca veritabili maestri ai sai ce avem tot dreptul sa fim numiti, romanii risipesc milioane de euro pe alcatuirea unei delegatii (de 24 de sportivi) care sa faca turism olimpic la Soci.

Pentru mine, este limpede: la aceste Jocuri Olimpice de iarna, ai nostri si-au insusit excelent principiul lui Pierre de Coubertin – „Important e sa participi”. Mai da-o-ncolo de performanta!

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation