Locurile perfecte pentru vacanta unde turistii nu prea sunt intampinati cu bratele deschise

Cand vine vorba de vacanta turistii se gandesc mereu la locuri minunate, cu multa verdeata si eventual o plaja cu nisip fin, la un peisaj montan deosebit unde sa fie primiti de fiecare data cu bratele deschise, sa li se acorde cele mai bune servicii. De cele mai multe ori acest lucru se intampla, gazdele le ofera un sejur de vis, oamenii locului sunt nerabdatori sa le dezvaluie din secretele culinare sau culturale. Exista totusi multe zone din lume unde turistii nu prea au ce cauta pentru ca nu sunt bine primiti.

Venetia este printre primele orase care au luat atitudine si au interzis magazinele fast-food pentru turisti pentru ca vor sa nu altereze traditiile locale. Mult mai departe de Venetia sunt insulele Koh Khai, Thailanda, pline de corali superbi care nu mai pot fi vizitati si admirati pentru ca autoritatile de acolo au decis restrictionarea accesului in zonele respective inca de anul trecut din cauza turistilor care tot incercau sa distruca recifele. Bhutan-ul invata sa castige din turism inca din 1974, insa din ce in ce mai putini turisti se pot bucura de frumusetile sale asta pentru ca autoritatile au adoptat legi dure cu scopul de a pastra cultura si peisajul nealterate. Turistii putini care mai ajung in Bhutan platesc 190 lire sterline ope zi pentru viza si toate taxele care le permit sa vada ce e de vazut in tot Bhutanul. Si daca vi se pare ca doar statele mai indepartate duc o astfel de politica protectionista vizavi de straini, in Barcelona, in insorita Spanie, primarita de acolo care a preluat mandatul acum doi ani a interzis darea de licente pentru hoteluri noi si apartamente de vacanta.

Practic nu prea mai ai voie sa inchiriezi spatii in astfel de locuinte, amenzile sunt uriase, s-au introdus si taxe turistice inedite si s-a limitat numarul de vizitatori. In Japonia izvoarele termale calde sunt mai greu de accesat de catre turisti, acestia obtin destul de greu permisiunea de a intra, cei tatuati nu au ce cauta acolo sau trebuie sa isi acopere desenele. De ce tocmai tatuaje? Pentru ca ele sunt subiect tabu acolo si sunt asociate adesea cu mafiotii Yakuza. Portul Santorini din Grecia si-a dorit sa reduca si el numarul vizitatorilor care se imbarca pe vasele de croaziera. In fiecare zi peste 10.000 de turisti ajung acolo pe vase de croaziera. Pe viitor numarul lor se va limita la 8.000. Italia mai are o bijuterie unde turistii nu sunt bine primiti, Cinque Terre, zona de coasta parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. In 2016 autoritatile au anuntat ca vor sa introduca sistem de ticketing pentru a mai reduce numarul prea mare de turisti.

Cand se depaseste 1.5 milioane de turisti intr-o zi restul lumii nu mai are ce cauta acolo. Si americanii au de furca cu turistii, in Arlington, Texas, asta din cauza bunului simt foarte precar al localnicilor de acolo. Suprinzator cele mai putin primitoare destinatii includ si New York-ul sau Las Vegas-ul.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation