Revista Billboard a decis: Taylor Swift este femeia anului 2014

taylor-swift-2014Revista Billboard si-a facut deja o traditie de cativa ani sa premieze spre finele celor 12 luni calendaristice pe cea mai puternica, importanta, impresionanta femeie care s-a impus in domeniul ei de activitate. Anul, acesta, pentru a doua oara, un record pentru un artist, Taylor Swift a fost numita de catre Billboard femeia anului 2014, asta dupa ce castigase acelasi premiu in 2011. Beyonce sau Pink au fost alte doua cantarete distinse cu acest premiu important pentru cariera unui cantaret cu o oarecare notorietate.

Cu sapte premii Grammy la activ, Swift a ajuns no. 1 in Top 100 Billboard cu piesa „Shake It Off”, nu mai departe de luna septembrie 2014. Adolescentii si tinerii, publicul sau tinta, si dragostea pusa in fiecare piesa au fost pana la urma atuurile care i-au adus ravnitul premiu iarasi. Cunoscuta publicului iubitor de muzica din 2006, Taylor Swift a vandut milioane de exemplare din fiecare album de studio lansat de-a lungul anilor, stabilind record dupa record si castigand respectul colegilor de breasla si al fanilor. Cel mai bine vandut artist de muzica digitala, Swift va lua trofeul femeia anului 2014 in decembrie, la gala fastuoasa din New York.

In cariera sa, Swift a luat deja, pe langa premiile Grammy si 11 American Music Awards, de sapte ori a luat Country Music Association Awards, de sase ori Academy of Country Music Awards si nu mai putin de 12 Billboard Music Awards.
Inca de mica Swift a fost atrasa de muzica gratie bunicii sale, care era cantareata de opera-pe atunci, Taylor era moarta dupa Patsy Cline si Dolly Parton. Insa cele care au influentat-o au fost Dixie Chick si Shania Twain. La 11 ani, Swift era in Nashville unde avea treaba importanta: semna unul dintre primele ei contracte cu o casa de discuri. In 2006, contractul cu Big Machine Records i-a dat unda verde catre succesul fulminant de care tot se bucura de peste 8 ani.

Un record inedit stabilit de Taylor a fost si intaietatea in randul artistilor in ceea ce priveste Nielsen SoundScan – a avut doua albume diferite gasite in top 10 de la finele anului. De asemenea, Taylor este prima femeie din istoria recenta cu un single country ce a stationat opt saptamani pe primul loc in Billboard 200.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation