„Smart-pantofii”, mai ceva ca GPS-ul

smart-pantofiCa s-o spunem pe aia dreapta, pantofii au fost dintotdeauna destepti intr-un fel anume. Iti protejeaza picioarele, te feresc sa calci pe obiecte ascutite sau taioase si te ajuta sa ajungi acolo unde ai nevoie. Insa tehnologia nu se opreste din evolutie, asa ca pantofii pe care ii stiam pusi in debara nu vor mai fi niciodata la fel. O companie indiana a lansat niste adidasi cu niste branturi speciale care sunt in legatura directa cu o aplicatie dedicata si cu Google Maps ca sa te indrume exact spre locul unde ti-ai propus sa ajungi in cel mai scurt timp posibil.

Atat adidasii cat si branturile sunt conectate la smartphone via Bluetooth, singurul lucru pe care il ai de facut e sa setezi destinatia pe Google Maps, iar adidasii iti indica prin vibratii la piciorul stang sau drept pe unde sa mergi. Este de ajuns chiar sa pui numai branturile in pantofii preferati si efectul va fi acelasi. La baza, ambele dispozitive au fost destinate nevazatorilor pentru a-i ajuta sa se deplaseze fara insotitor sau cu un caine.

 

Pe masura ce proiectul a evoluat, compania si-a dat seama ca potentialii clienti puteau veni si din randurile altor categorii de public tinta. Pentru fiecare pereche de adidasi vanduta, compania subventioneaza o alta pereche pentru un nevazator. Aceeasi inventie poate fi un foarte modern pedometru si un „controlator” al caloriilor.

Deja pantofii au devenit o prelungire fireasca a corpului uman si nu prea ai cum sa uiti cum sa-i porti, asa cum nu uiti nici sa-ti iei telefonul cu tine sau portofelul-ei, unii mai uita, lasati, lasati, stim noi. Pantofii si branturile vor fi disponibili din septembrie 2014 si vor costa nu mai mult de 100 de dolari-si cel mai important, vor fi compatibile cu toate sistemele de operare suportate de majoritatea telefoanelor cu touchscreen. Unii ar spune ca nu prea merita, din moment ce ai smatphone si Google Maps si te poti uita pe harta in timp ce mergi-credeti ca e asa usor, e destul de greu, am incercat pe propria piele prin Bucuresti si nu e funny deloc.

Ia ganditi-va: mergeti pe strada, va uitati in telefon cu disperare sa gasiti restaurantul unde iubita va asteapta cu sufletul la gura si deodata da o masina peste voi-este bine? nu mai bine aveati pantofii cu vibratie in picioare si mergeati lejer pe strada fara sa va uitati in touchscreen? Pana la urma tehnologia e inventata sa rezolve probleme comune. Uneori ele sunt mai mari, alteori sunt mai mici… Fiecare dupa renumeratie, Coane Fanica!

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation