Ti-ar placea si tie sa inveti sa bati tobele?

tobeAm avut o experienta inedita acum cateva saptamani. Pentru prima data in viata am experimentat ce inseamna drumming, adica, am invatat sa bat tobe. A fost senzational, sincer. Nu-mi imaginam ca eu as reusi sa simt ritmul muzicii si sa pot sa iau si eu parte la o reprezentatie. Adevarul este ca am avut un curs tinut de niste oameni extraordinari, care m-au facut sa simt cu tot sufletul ce inseamna muzica tobelor si cum sa aduc o particica din mine in fiecare bataie.

Dar sa va povestesc mai pe lung. Drumming este o metoda de invata non formala, pe care eu am descoperit-o pentru prima data. Mi-a fost tinut acest curs de catre o tanara si un barbat cam de 50 de ani. Ambii niste oameni extraordinari, pentru care am simtit o afectiune si o admiratie deosebita. Ei au realizat mai multe ateliere de drumming, in special si pentru diferite proiecte comunitare, pentru activitati cu copii defavorizati. De exemplu, pe mine m-a emotionat mult faptul ca ei au organizat drumming pentru copiii orbi. Aceasta mi se pare una dintre cele mai frumoase actiuni pe care poti sa le faci pentru acesti copii si sa le daruiesti o calatorie pe aripile muzicii, astfel incat ei sa se implice maxim in tot procesul de creare a muzicii.

Pe langa tobe, pe care am invatat sa le simt. Cum anume am invatat? Pai, nu au fost lectii speciale, pur si simplu am inchis ochii si am incercat sa simt ritmul celorlalti, astfel incat sa pot sa ma conectez la ei si sa simt instrumentul pe care il aveam in maini. Am creat impreuna compozitii muzicale extraordinare. Am dansat, ne-am simtit bine, am cantat. In fiecare seara in timpul unei saptamani, cat a durat proiectul ne adunam la terasa, scoteam tobele si incepeam sa cantam. Eu inchideam ochii astfel incat sa ma las dusa se acea muzica, care imi parea mai degraba, tribala, pana la inceputurile civilizatiei noastre. Stiti doar faptul ca muzica exista de foarte mult timp si ca oamenii au folosit-o in diferite scopuri.

Pe langa tobe, am descoperit si alte instrumente interesante, cum ar fi, de exemplu: stiati ca exista un instrument muzical, al carui sunete se aseamana cu valurile marii? Da! Exista asa ceva si sincer, sunetele sunt extraordinare. Cand l-am auzit prima data, m-am simti deodata pe plaja, la mare si ascultam cu valurile se apropie, apoi dispar. A fost o uimire pentru mine si am ramas profund impresionata de acest instrument.

Un alt aspect frumos pe care vreau sa-l mentionez aici tine de faptul ca acest atelier de drumming presupune si crearea de instrumente proprii care sa produca sunete, de exemplu, instrumente care sunt create din obiecte care sunt la indemana oricui sau care sunt reciclate.
Pentru mine, acest atelier de tobe a fost o experienta extraordinara, de parca am patruns intr-o lume noua, pe care nu o cunosteam pana in acel moment, dar care este plina de senzatii frumoase. Muzica pe care o cream era cand lenta, calma, cand vioaie, de iti venea sa te ridici in picioare si sa incepi sa dansezi, de fapt, asta si faceam in acele momente.

Acest atelier are scopul sa te lase sa explorezi o parte din tine prin muzica, sa descoperi ceea ce nu ti-ai fi imaginat ca ar putea sa-ti placa si sa te reprezinte. Este o experienta unica, de neuitat, pe care o recomand cu drag. Va asigura ca veti trai niste sentimente noi, la care nu v-ati asteptat. Cel putin pentru mine, acest atelier de drumming a fost una dintre cele mai intense experiente din ultima perioada.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation