Ucigaşul din toiul nopţii

furtuna-galatiMiercuri noapte judeţul Galaţi a fost cutremurat de o viitură care avea să lase multe pagube din punct de vedere omenesc, dar şi material. Într-o singură noapte nouă persoane și-au pierdut viața şi peste 700 de case din mai multe localităţi au fost inundate. Toate acestea s-au întâmplat pe neaşteptate. A început ca o ploaie măruntă, care nu prevestea însă nenorocirea în care s-a transformat doar câteva ore mai târziu. O calamitate naturală, care a pus autorităţile în alertă, pentru că premierul Victor Ponta a fost obligat să convoace comandamentul pentru situaţii de urgenţă.

Majoritatea victimelor acestei catastrofe au fost persoane în vârstă, trecute de şaizeci de ani, dar nu numai. Seara de miercuri spre joi a fost cruntă în cazul unei fetiţe de opt ani. Aceasta era ţinută în braţe de tatăl ei care încerca să părăsească casa aproape înghiţită de ape. Parcă o mână nevăzută, mult prea puternică, i-a smuls copilul de la piept și s-a dus în apropierea unui copac. Cu ultimele puteri a încercat să se prindă de acesta, dar nu după mult timp, din cauza curenţilor foarte puternici a pierdut lupta cu natura dezlănţuită.

Într-o singură noapte mii de persoane din Galaţi şi-au văzut bunurile agonisite de o viaţă luate cu forţa de o natură mânioasă, care a măturat totul în cale. Într-o singură noapte persoane care aveau o situaţie financiară stabilă au ajuns să piardă totul. Privind povestea grăitoare a acestor oameni, învățăm o lecție dură și nedreaptă: poţi să fii bogat şi, în următoarea clipă, un simplu om sărac.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation