Uita de cheile de la casa si de butuc. Ai nevoie doar de smartphone-ul tau

Best-Smart-LockNimeni nu poate sa nu observe cat de mult ne-a influentat tehnologia in ultimii 25 de ani, cat de mult a reusit sa ne „fure” si sa ne patrunda in case, in pat, chiar in cap si sa ne transforme in niste sclavi – aici ma gandesc la dependenta de tehnologia moderna care deja e pe lista bolilor cu cea mai mare raspandire in lume, impreuna cu obezitatea, cancerul, leucemia, SIDA, HIV.

Intorcandu-ne la casa, deja avem wireless, aparate electrocasnice controlate prin wireless cu senzori foarte inteligenti, lumini care se aprind si se sting singure, in functie de zgomotul facut de noi sa doar de caldura corpului, ba chiar paturi sau perne care ne masoara tensiunea, ne spun daca suntem bolnavi sau nu si ceasuri desteptatoare care nu numai ca ne trezesc insa ne spun si cat de bine am dormit in noaptea ce a trecut. De foarte multe ori, avem un bai, cum se zice in popor: ori se blocheaza cheia in broasca, ori uitam cheile si ramane blocati, ori rupem cheia, ori usa nu se mai deschide din cauza unui butuc pe duca.

Genie Smart Lock, o inventie de ultima ora pare sa fie o solutie de compromis pentru a nu se ajunge la scenarii in care sa ratam un loc de munca sau sa fim dati afara pentru ca nu am spus prezent la o intalnire foarte importanta cu o personalitate marcanta din corporatie. Deja stim cum functioneaza la nivel teoretic treaba cu astfel de dispozitive – gadget+aplicatie software+internet, tehnologie de comunicare via Wireless sau Bluetooth si gata, voila. Genie Smart Lock are nevoie de o aplicatie pe telefon, un telefon si de celebrul protocol de securitate in doi pasi cu un cod special asociat device-ului. Problema aici e bateria care tine un an dupa care trebuie inlocuita si e cam greu de gasit. Blocarea usii e automata, in ambele directii, exact ca la hotel, unde bagi cartele cand intri iar la unele hoteluri mai moderne chiar si cand iesi. Genie Hub e partea „hard” a gadgetului care face legatura cu energia electrica si are si un dispozitiv transmitator bluetooth si interfata WiFi. WiFi-ul nu face decat sa nu fie nevoie sa apropii telefonul chiar langa dispozitiv o poti face si de la distanta cu singura conditie sa ai WiFi-ul activat si pe telefon, desigur.

Creatorii lui s-au gandit si la situatia in care e pana de curent sau ti-a picat bateria, asa ca fiecare cumparator are si chei normale ca sa deschida usa si sa treaca de gadget. Pretul nu prea e atragator, dupa mine, 250 de dolari e cam mult pentru cat de inutil devine cand pica curentul-daca avea vreun generator sau baterie mai buna, poate merita, altfel nu se merita…

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation