Vrei sa vezi filmele preferate pe un ecran led de calitate? Poti folosi propriul corp drept ecran LED mobil

pledMonitoarele tip CRT sau televizoarele cu tub au fost o revelatie la momentul aparatiei insa au disparut rapid de pe piata si din casele oamenilor pentru ca erau mult prea periculoase pentru sanatate si nu aveau nici un radament chiar asa de bun. Ecranele cu led sunt la moda astazi mai ales pentru ca au un consum mic de energie, redau imaginile in miscare la o calitate inalta, rezolutiile suportate sunt foarte mari, claritatea este mai mare decat in cazul monitoarelor obisnuite.

Pe masura ce tehnologia a avansat, ecranele au devenit din ce in ce mai mici, au putut fi conectate la o multime de gadgeturi sofisticate, permitand o vizualizare in timp real fie a emisiunilor preferate, fie afisarea unor efecte grafice de cea mai buna calitate. Un pas important catre minituarizarea ecranelor cu led l-au facut cercetatorii de la Universitatea din Tokyo, care au reusit sa dezvolte cel mai subtire ecran flexibil. Grosimea sa este de doar 3 micrometri, este mult mai subtire decat un fir de par, ecranul putandu-se aplica direct pe pielea subiectului, intreg corpul fiind un led mobil gigant. In timpul functionarii nu se incalzeste asa de tare ca modelele precedente, energia folosita este si ea mai putina, rezista mai bine la socuri sau la schimbari de clima din mediul inconjurator. De asemenea, functioneaza perfect pe termen lung, mai multe zile, nu necesita alimentare permanenta cu energie electrica, aceasta caracteristica speciala datorandu-se unui strat de pasivizare.

Astfel, componentele display-ului nu se deterioreaza daca indoim mana, de exemplu, iar oxigenul si vaporii de apa nu reusesc sa se inflitreze in circuitele sale. LED-urile care compun acest ecran enorm, cat tot corpul uman la nevoie, sunt denumite PLED, fiind in practica niste straturi foarte subtiri de polimer, producand lumina cand sunt expuse direct impulsului electric. Ecranele cu leduri speciale de acest tip pot inlocui in viitorul apropiat ceasurile inteligente si gadgeturile care monitorizeaza activitatea fizica. O alta aplicatie diplay-ului poate fi si afisarea nivelului pulsului sau al oxigenului sanguin. Si cei care lucreaza pe santiere se pot folosi de noul display pentru a face planuri sau diagrame direct pe piele fara a mai utiliza dispozitive externe.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Post Navigation